Norsk politiet snakker til mann over hatfulle Facebook-innlegg mot statsbyrådsdirektør

Politiet i Norges sørpolske distrikt tok nylig det uvanlige målet om å besøke en mann som postet hatfulle meldinger på sosiale medier knyttet til Christine Meyer, tidligere direktør for SSB.
Kommentarene ble skrevet i en Facebook-kommentarseksjon og mottatt flere “liker”, ifølge en rapport fra NTBs nyhetsbyrå.

Mannen skrev at regissør Meyer, tidligere Statistisk Sentralbyrå, SSB, skulle bli “brent på staven som en heks”.

“Hun er så stygg at hun skal bli henrettet på stedet,” les en annen melding.

Meyer forlot stillingen sin tidligere denne måneden etter en uker lang konflikt med finansminister Siv Jensen om en restrukturering av statistikkbyrået implementert av Meyer.

De to knuste over en reduksjon i SSBs forskningsavdeling og forskere flyttet til statistikkdelen av organisasjonen mot deres vilje.

Meyer, en tidligere regionalrådsmann med konservativ (Høyre) -partiet, har blitt anklaget for å prøve å “gag” innvandringsstatistikk gjennom omorganiseringen, men nektet tidligere denne måneden at politiske retningslinjer påvirket forskningen.

LES OGSÅ: Norges statistikkbureaus leder går over konflikten

Politiet bestemte seg for å nærme seg mannen og konfrontere ham med uttalelsene, som han reagerte ved å antyde at offentlige figurer og politikere “burde kunne ta en slik kritikk”, skrev Sørvest Politi på sin egen Facebook-side.

Han innrømmet også å ha skrevet lignende kommentarer tidligere.

Politiet fortalte mannen at det er grenser for hva som kan bli lagt ut på sosiale medier.

“[Etter samtalen] viste han mer forståelse for at han hadde vært for dårlig i sin kritikk og hadde skrevet kommentarer som i ekstreme tilfeller kan betraktes som ulovlige, fortsatte South West Police Facebook-posten.

“Politiet kan ikke slå på dørene til alle som sier noe, men vi oppfordrer til felles oppførsel,” sa politiets Facebook-post.

Politiet bekreftet også at avgiften ikke vil bli presset i dette tilfellet.

“Vi har ikke reagert ved å trykke på kostnader på dette stadiet. Vi har ulike muligheter til å falle tilbake, fra å uttrykke vår bekymring for mer invasive svar som bøter og andre rettslige skritt. I dette tilfellet ble den førstnevnte valgt, sier politiadvokat Are Nygård Berg i det sørvestlige politiområdet til NTB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *